POROJA JA PÄSSEJÄ 15-17.3.12

Riihimäki, Torstai 15.3.12 klo 10.30

Antauduttuani siviilivaateista keskiasteen sivistävän forumin jälkeen, kuulin tutun kutsun. Tuo korskinta kajahteli kumeana pohjoisen tuulen mukana ja vei vastustamattomasti kohti keihäsvarastoa ja tuon punaisen itämaisen ratsun tasaisen karjunnan rytmissä lähdin matkaan. Hämeen usvaisesta syvyydestä matkaan liittyi tiesoturi vailla vertaa, Matzo the Mainman. Korskinta kajahteli yhä vahvempana ja ylväänä vetäen meitä puoleensa taistelutahtoa uhkuen.

Matka taittui tiesoturi Matzon laskiessa arpiaan ja tankatessa taistelutahtoa virkistävän vuoristopuron kyynelillä. Laskeuduimme Tampereen takametsiin hakemaan sotaratsuamme retkeä varten. Hetkeäkään viivyttelemättä vastasimme kutsuun, joka kävi yhä raivokkaammaksi. Saavuimme varikolle lastaamaan varusteemme sotaratsumme kyytiin. Tokka oli kasassa. Kutsuun oli vastattu. Wesleyer, Dinke ja Jartsa olivat ajoon valmiita.
Silti, jokin puuttui. Lauman vanhin ei ollut paikalla. Tepa hirvas matkasi pohjoisen aroilta Savon sydämeen rautaisia polkuja pitkin. Lähdimme iltapäivän auringon paahteessa kohti Kuopiota.

Tokka korahteli taistelutahtoaan matkan edetessä rivakkaasti ja aika ajoittain tankaten rituaalihöyryjä ja helpottaen nestetasapainoa mellakkasoseen sisään – ulos tanssin tahtiin. Kuopio hohkasi jo taivaanrannan takana Savon sydämen kiihkeää tanssia kun Tokkamme laskeutui keskustan syleilyyn. Alfauros Tepa odotteli rautaisen tien asemalla kokoontumistamme ja kutsu oli täydennetty. Poropartio oli valmis tanssiin.

Saavuimme Kuopion kuumimpaan klubiin valmistelemaan illan messua. Henry´s Pub natisi liitoksistaan kun tokka varmisteli aseitaan ja ohjelmaa illan teurastukseen. Checkin jälkeen tokka siirtyi aterioimaan juhlavasti ja asettui Kuopion Cumuluksen tiloihin lataamaan voimia illan ralleihin. Retkemme liittolaiset Sons Of Aeon oli myös saapunut jo paikalle ja latasivat rituaalinsa valmiiksi ja aloittivat vahvan ja painavan messunsa aikataulun mukaan. SOA lämmitteli kansan, joka oli saapunut paikalle varuillaan, mutta silti halukkaana. Heitä valui paikalle tasaiseen tahtiin, niin että kun aika oli aloittaa tokan alkutahdit, lähes seitsemän kymmentä ripitettävää oli paikalla.

Tokka runnoi settinsä uhmakkaan varmasti. Ajoittain jopa hurmoksellisesti pienistä askelvirheistä huolimatta. Kuopio ulvoi ja otti arvokkaasti vastaan tokan uudelleen tulemisen Kuopion syvyyksiin. A.R.G. oli jättänyt merkkinsä jälleen Savon iholle. Zerwuska Haidis! Rituaalin jälkeen tokka otti kuopiolaiset ystävät lähempään tuttavuuteen ja nosteli maljoja onnistuneen retken aloitukselle. Matzo loihti savolaiset hankkimaan rituaalivaatetusta. Paikallinen rahvas otti tokan omakseen ja illan tähdet kipinöivät Savon metallisotureiden kanssa kilpaa. Malja toisensa jälkeen katosivat niin tokan kuin tiesoturi Matzon kitusiin ja illan humussa oltiin valmiita vetäytymään lepoon ennen seuraavaa ryntäystä.

Tiesoturi saatettiin hotelliin lataamaan akkuja hyvässä hengessä ja mielen mahdissa. Tokka valui majoitustiloihin omaa tahtiaan ja ennen aina arvaamatonta unimaailmaa hirvaat Jartsa ja Dinke paransivat oloaan julkisen sanan miekalla kiiltävän laatikon kautta. Hirvas Wesleyer tutustui yön rientoihin paikallisen opastuksella. Yö pitää salaisuutensa.

Kuopio, Hotelli Cumulus 16.3.12 klo 10

Aamu koitti tokan majoituksessa. Aamupala ja rituaalinen puhdistautuminen virtaavan veden äärellä saattoi raikkaat hirvaat kohti keski-suomen metsiä ja uutta runttausta. Alfauros Tepa mukanamme olimme täysilukuisia. Silti, vielä yksi puuttui joukostamme. Johtohirvas Mega oli liittymässä vahvuuteemme Jyväskylän illan humussa. Matka Keski–Suomen helmeen Jyväskylään sujui mallikkaan ryhdikkäästi. Pienet pysähdykset höyryjä päästellen ja sisäistäen tokka valpastui kilometri kilometriltä. Mellakkasose maistui kohtuudella ja tiesoturi Matzo piti matkatahdin tasaisena.

Jyväskylä, 16.3.12 klo 15

Jyväskylän kultaiset rannat ottivat tokan vastaan hyvissä ajoin ja ryhmä suuntasi rituaalipaikalle saman tien. Lutakon ympärillä tapahtunut sotatantereen kaltainen myllerrys ei pitänyt terässä olevaa tokkaa pois vaikka yritys oli kova. Aina ystävällinen Lutakon ryhmä otti tokan vastaan innolla ja vastuuntuntoisesti. Tokka aloitti välittömästi varustautumisensa lutakon villitsemiseen. Lava ladattiin testierottelua varten rennon varmasti ja pienen väsymyksen ei annettu lannistaa. Uusi ryntäys rässin tahtiin oli alkamassa.

Lutakon takatiloissa oli riittävästi, niin kuin tiedämme, tilaa kaikille heimoveljille valmistautua illan ralleihin. SOA ja nuoret soturit Forced Killin riveistä teroittivat keihäitään ja nostattivat tunnelmaa kohottamalla voimalientä tokan kanssa. Tokan ottaessa lepoa divaaneilla, johtohirvas saapui illan hämärtyessä pelipaikalle. Mega toi tullessaan tokalle jotain asiaankuuluvaa ja arvolle sopivaa. Tokka sai johtohirvaan hankkimat legioonatunnuksin varustetut höyryhuoneistuinsuojat! Lima du Ziero! Jälleen täysosuma!

Tuskin initaatioriitistään selviytyneet nuoret Forced Killin urhot osoittivat vankkumattomalla taidollaan ja antaumuksellaan, että tokka voi huoletta luottaa Keski-Suomen rässivallankumouksen olevan hallussa. Vanhan koulukunnan raastavaa ja vikkelää soitantaa. SOA hoiti tonttinsa varmalla otteella ja kotikenttäetu antoi lisäpotkua menoihin. Ammattisotureita koko porukka. Jyväskylän ryhmät olivat lämmitelleet yleisön tokan ryntäystä varten. Samalla kun johtohirvas loihti basaarinsa uumenista rituaalivaatetusta rahvaalle, tokan riveihin liittyi kokenut koillissoturi. Jarkko ”Lepe” Petosalmi nosti keihäänsä takahuoneessa sotahuudon saattelemana valmiina ryntäykseen. Tokka oli saanut vahvistuksen vailla vertaa.

Oli aika aloittaa messuaminen. Intron jälkeen Lutakon lavalle ryntäsi korskea tokka raivoten rässiä satapäiselle yleisölle. Runttausmessu lähestyi loppuaan kun lavalle kutsuttiin vieraileva koillissoturi Petosalmi. Kolmella kuusikielisellä keihäällä varustettuna tokka raivosi Sodomin "Outbreak Of Evilin" tahtiin rappaukset seinistä ja jätti rahvaan haukkomaan henkeä ennen viimeistä koitosta. Ja niin kuin Kuopiossakin tokka kutsuttiin takaisin lavalle vielä kerran villitsemään rässikansa pohjoisen hurmokseen. Ilta oli valmis. Lutakko jää kertomaan tarinaa. Takahuoneessa kohotimme vielä maljat Jyväskyläläisten sotureiden kanssa liittomme kunniaksi ja latasimme vaunumme. Matka takaisin hämeeseen ja Tampereelle alkoi.

Matka sujui iltaa muistellen ja muutamat maljat kohotettiin loistavan tähän astisen ryntäyksemme kunniaksi. Kiitos Jyväskylä ja Kuopio! Majoituimme tiesoturi Matzon kanssa johtohirvaan luokse, jossa suomalainen iskelmä ja yhteiskuntarajotteinen ja kantaaottava pop-kulttuuri siivitti urhot uneen.

Tampere, Piettasenristi 17.3.12 klo 10.45

Uusi päivä herätti johtohirvaan luota ryytyneen mutta levänneen hirvaan valmistautumaan Hämeen valloitukseen. Hämeenlinna vapisee illalla. Tiesoturi Matzo veisasi patjalla syvää unta lataamalla itseään illan koitoksiin. Aamupalan ja –saunan jälkeen virkistäytyneet urhot suuntasivat levollisesti ravitsemusliikkeen kautta matkaan. Matkan viimeinen etappi oli alkanut. Korskunta kaikui jälleen kumeasti! Koottuaan tokan matkalta, Matzo kiihdytti valtaväylällä kohti viimeistä ryntäystä. Matka kului illan tapahtumia kerratessa ja muutamia mellakkasoseita kaataessa. Kauniimpi seireeniosastokaan ei jäänyt huomiotta.

Hämeenlinna, Suisto klubi 17.3.12 klo 18

Tokka laskeutui tiesoturi Matzon ja johtohirvaan johdatuksella ajoissa Suisto klubille. Tokka latasi varusteensa lauteille, jonne jo paikallinen räyhäpartio ArrorA oli jo tuonut omansa. Messuamisen tahdeista vastasi kokenut ja tuttu ohjaaja Tommi Kurki. Illan valmistelu sujui suuremmitta ongelmitta ja matkamme oli saamassa arvoisensa päätöksen. Ennen illan hurmosta saimme nauttia paikallisen soturin höyryisestä huoneesta ja paistetun lihan huumaavasta makuelämyksestä. Markku ”The Voice” Kivistö kestitsi tokkaa laadukkaasti ja noitui voimaa illan messuun. Mukana valmistautumisriitissä oli vanhan liiton mestari Ami Koivistoinen, Mr. Rockin´ Metalhead.

Matzo kokosi ryhmän saunaillasta ja lähdimme kohti Suistoa valmiina ryntäykseen. Paikalle oli saapunut huomattava seurue asiantuntevia hahmoja ja uusia kasvoja rässin juhlasanomaa kuulemaan. Illan kääntyessä pikku hiljaa tummemmaksi ArrorA aloitti messuamisensa ja puristi jengin lämpimäksi. Monet tutut alan soturit ja seireenit olivat saapuneet paikalle ja allekirjoittanut tunsi veren korskuvan suonissa yhä hurjemmin ja pauke korvissa ajoi väkivaltaiseen hurmokseen. Intron kaikuessa lähes täydelle Suistolle oli aika aloittaa päätösrallit. Äänivallit kaatuivat ja meno oli hurmiollista. Pientä kompurointia tokalla oli, mutta rivit pysyivät ehjinä. Alfahirvas kohotti sotahuutonsa infernaalisiin sfääreihin. Johtohirvas pyöritti basaaria turkkilaisella tunteella ja messu oli takaisin huudettujen rallien jälkeen valmis. Reissumme oli päätöksessään ja tokka oli kiitollinen.

Runsaiden maljojen jälkeen suurin osa tokasta latasi vaunun ja palasi Tampereen humuun. Wesleyer jäi veljiensä seuraan nauttimaan vanhan kotikontunsa yön antimista ja yö sulki huomaansa väsyneen, mutta täydentyneen hirvaan. Maljat kohotettiin ja Markku K. tarjosi majapaikan messujen päätteeksi. ”Poroja ja pässejä” -minikiertue oli valmis ja A.R.G. oli ottanut taas uusia aluevalloituksia. Tanner oli myllerryksestä poljettu maan tasalle, mutta rässin ilosanoma oli levinnyt jälleen vastustamattomasti. Back to life...

Rundin settilista:
Intro: Ultimate Entrance
Back to Life
In the Depths of Sanity
Pesticide
Aggressive Confessor
Adoration Of The Kings
Foul Vigour/Prevailing Sickness -popturi
Hey Hey My My (into the Black)
Happy Times
Misfortune Along My Side (RIP II)
RIP
Outbreak of Evil
Died for What

Encoret:
Massey Ferguson
Chemical Snot
Evil Dead

- Wesleyer